Fra 1.10. får Hurdal, Nannestad og Ullensaker nye tømmedager for sitt avfall. Dette fordi en god del gamle ruter nå er overmodne for endring.  

De abonnentene dette gjelder, vil få tilsendt et SMS-varsel i slutten av september. Dersom du får et slikt varsel, anbefaler vi deg å ta i bruk appen "Min Renovasjon" som kan lastes ned til din mobil eller å bruke funksjonen på vår nettside.  

I menyen til høyre finner du PDF utgavene for avfallskalenderene 2020.  Informasjonsdelen gjelder fortsatt, men husk at tømmekalender ikke gjelder etter 1.10.

Har du blitt varslet med SMS om endringer på din rute/tømmedag, bør du laste ned appen "Min renovasjon" for din kommune hvis du ikke allerede bruker den.

Informasjonsdelen
Her finner du alt du trenger for å kunne kildesortere riktig. En god del tekst er også oversatt til engelsk. Det kan være nyttig å lese igjennom disse punktene.

Vi avdekker stadig feilsortering i plastemballasjeleveringene, og minner om at spesielt vedsekker - stroppebånd - hvit isopor (EPS) og skumplast er noe av det som skal i restavfallet. 

Hvit isopor er veldig statisk og skaper problemer i mottaksanleggene ved at det klistrer seg til maskineriet. Vi vil gjerne at isopor leveres til gjenvinningsstasjoen fordi dette sikrer en høyere grad av materialgjenvinning. Små mengder kastes som restavfall hjemme.