Fra 1.10. får Hurdal, Nannestad og Ullensaker nye tømmedager for sitt avfall. Dette fordi en god del gamle ruter nå er overmodne for endring.  

De abonnentene dette gjelder, vil få tilsendt et SMS-varsel i slutten av september. Dersom du får et slikt varsel, ber vi deg om å ta i bruk appen "Min Renovasjon" enten fra mobil eller via vår nettside.  Frem til 1.10. kan du finne din(e) nye rute(r)/tømmedag(er) i oversikten på denne siden

I menyen til høyre finner du PDF utgavenen for avfallskalenderene 2020.  Informasjonsdelen gjelder alle abonnenter, men husk at tømmekalender ikke vil være oppdatert med alle nye tømmeruter etter 1.10.

Har du blitt varslet med SMS om endringer på din rute/tømmedag, bør du laste ned appen "Min renovasjon" for din kommune hvis du ikke allerede bruker den.

Informasjonsdelen
Her finner du alt du trenger for å kunne kildesortere riktig. En god del tekst er også oversatt til engelsk. Det kan være nyttig å lese igjennom disse punktene.

Vi avdekker stadig feilsortering i plastemballasjeleveringene, og minner om at spesielt vedsekker - stroppebånd - hvit isopor (EPS) og skumplast er noe av det som skal i restavfallet. 

Hvit isopor er veldig statisk og skaper problemer i mottaksanleggene ved at det klistrer seg til maskineriet. Vi vil gjerne at isopor leveres til gjenvinningsstasjoen, fordi dette sikrer større grad av materialgjenvinning. Små mengder kastes som restavfall hjemme.