Matavfall er rikt på fosfor, som er et livsnødvendig grunnstoff for mennesker, dyr og planter. Matavfall (uten emballasje) kastes i grønne matavfallsposer som knytes med dobbelt knute.

Her er noen eksempler på matavfall:

  • Matfett og ribbefett
  • Skall fra frukt og grønnsaker
  • Brød- og kakerester
  • Supper, sauser og grøtrester (gjerne la det tykne litt)
  • Fisk og skalldyr
  • Kjøttrester og bein
  • Te-poser, kaffefiltre og -grut
  • Tørkerullpapir (fint for å suge opp væske)
  • Servietter (fint for å suge opp væske)

Mat-emballasjen sorteres enten som papp/glass/metall eller plast.

Ved å gjenvinne matavfallet, kan man både få ut metan-gass til produkssjon av drivstoff og en kompostdel til å produsere jord slik at viktige næringsstoffer kan bevares og tilbakeføres til jordsmonnet.