Ja, takk:

Poser, folie, bokser og flasker av plast, f.eks sjampoflasker, noen kaffeposer uten aluminiumsbelegg, ostepakker, drue-tomat- og rømmebegre, vaskemiddelflasker osv.

Nei, takk:

Plastprodukter som ikke er emballasje, f.eks. leker, hagemøbler, bøtter, hageslanger og kjøkkenredskaper. Dette er blandingsplast som er lite egnet for gjenvinning.

Vedsekker/-nett kan skape store problemer i sorteringsmaskiner. Kulelagere kan risikere å gå i stykker, og det kan oppstå brann som følge av friksjon. Vedsekker/-nett er derfor uønsket i retursekker for plastemballasje.

Isopor®(EPS) bør leveres på miljøstasjon. Der kan vi samle mye større mengder, og dermed få en høyrere gjenvinningsgrad ved at vi samlaster ispopor med andre selskaper.
(Merk at det på eldre utgaver av retursekker for plastemballasje, kan stå at isopor og plastlommer kan gå i sekken. Dette er gammel informasjon, og gjelder ikke i dag.)

Heller ikke flasker og kanner som har inneholdt oljeprodukter, særlig brannfarlig eller giftig avfall skal i returordningen, men leveres som farlig avfall. Kaffe- og chipsposer med aluminiumsbelegg egner seg ikke for gjenvinning og må kastes i restavfallet.