ØRAS kompost- og jordprodukter sørger for sunn og god plantevekst til proffmarkedet eller for deg som driver hjemme. Vi har jord til taket, plenen, hekken, drivhuset, beddet og potta.

Våre jordprodukter har basis i kompost fra park- og hageavfall som har gjennomgått en aerob komposteringsprosess her på produksjonsstedet ØRAS - Miljøstasjon Dal Skog. Park- og hageavfall fra ØRAS' innbyggere bidrar til god kompostproduksjon.

Biogjødsel fra matavfall eller hestekompost sikrer god næring i vekstfasen for produktene som inneholder gjødsling.

ØRAS Biokull, som produseres av avfallstrevirke på ØRAS, er en godt jordforbedringsprodukt som du kan blande i jorda. Kullet binder karbonet og sørger for å holde på vann og næringstoffer til plantene. Ønsker du jordblanding som allerde inneholder biokull, anbefales ØRAS Kompostjord PLUSS.

Våre ferdigprodukter:

ØRAS Biokull er et meget godt jordforbedringsmiddel. Med sin store overflate binder kullet næringsstoffer og vann slik at disse lagres i jorden og ikke blir vasket ut. Jorden får et rikere mikroliv og en bedre jordstruktur som gir et sunt miljø for planterøtter. ØRAS Biokull lades med flytende gjødsel før den blandes inn i jorda.

  • Selges i 10-liters sekker, tilkjøring f.o.m 5m³ av BigBags eller bulk.

ØRAS Bed og pottejord er en veldig god jord som kan brukes til staudebed og småbusker (blandingsbed). Denne jorden er næringsrik med både biogjødsel fra matavfall, og hestekompost. Denne jorden er en fryd for gartneren å jobbe med.
Les hva som skjedde i hagen til Tove da hun byttet til Bed- og pottejord.

  • Selges i 20-liters sekker, inntil 2m³ på hengerlass eller kan bestilles tilkjørt f.o.m 5m³

ØRAS Hagejord Næringsrik og sandholdig jord. Denne jorden er også veldig godt egnet til trær, hekk og busker, samt staudebed. Lett å jobbe med, litt feitere, som kan føre til noe mer klumper hvis den blir liggende i regn før bruk.

  • Selges i bulk på hengerlass (inntil 2m³) eller kan bestilles tilkjørt f.o.m 5m³

ØRAS Kompost benyttes som jordforbedring og tilfører struktur og mikroliv til allerede eksisterende jord. Jorda blir mindre kompakt og gir luft til planterøtter.

  • Bestilling for tilkjøring f.o.m 5m³ eller f.o.m 2m³ på egnet henger for opplessing.

NYHET! ØRAS Kompostjord PLUSS er en allsidig jord som egnet seg godt til dyrking av blomster, grønnsaker og planter i potter og krukker, både inne- og utendørs, samt pallekarmer. Med ØRAS biokull og trefiber som jordforbedring er dette en luftig og næringsrik jord som passer til de fleste formål.

  • Selges i 40-liters sekker.

ØRAS Plenjord er en sandholdig og næringsrik jord som egner seg veldig godt til plen. Lett å jobbe med, både maskinelt og for hånd. Denne kan også benyttes til beplanting av hekk, trær og andre busker. Plenjorda drenerer godt og er ferdig gjødslet. Det er ikke behov for å gjødsle ytterligere i vekstperioden - vanning blir dog viktig.

  • Bestilling for tilkjøring f.o.m 5m³ eller f.o.m 2m³ på egnet henger for opplessing.

Spesialblandinger:

Vi lager også spesialjord på bestilling etter kundens behov og ønsker. Det være seg takjord, takhager og spesialblandinger for overvannshåndtering, andre jordblandinger som anleggsjord og jord til store grøntarealer. Priser på disse spesialjordblandingene varierer i forhold til innsatsmidler og volum. Dette blir vi enige om når vi vet hva dine behov og ønsker er.