Matavfall er rikt på fosfor, som er et livsnødvendig grunnstoff for mennesker, dyr og planter. Matavfall (uten emballasje) kastes i grønne matavfallsposer som knytes med dobbelt knute.

Her er noen eksempler på matavfall:

  • Matfett og ribbefett
  • Skall fra frukt og grønnsaker
  • Brød- og kakerester
  • Supper, sauser og grøtrester (gjerne la det tykne litt)
  • Fisk og skalldyr
  • Kjøttrester og bein
  • Te-poser, kaffefiltre og -grut
  • Tørkerullpapir (fungerer fint for å suge opp væske)
  • Servietter (fungerer fint for å suge opp væske. Tykke servietter går som restavfall)

Mat-emballasjen sorteres enten som papp/glass- og metall eller plast.

Dersom du ikke har flere grønne poser igjen, kan du knyte en tom pose på restavfallsbeholderen så vil renovatøren legge igjen en ny rull. Hvis så ikke skjer, ta kontakt med kommunen din. Det er de som har kontraktsansvaret mot renovatøren, og vil sørge for at de leverer ut på nytt.

Ved å gjenvinne matavfallet, kan man både få ut metan-gass til produkssjon av drivstoff og en kompostdel til å produsere jord slik at viktige næringsstoffer kan bevares og tilbakeføres til jordsmonnet.