I papp/papir-beholderen hjemme skal alt papp/papir-avfall legges løst og ikke i poser eller sekker. Papiret skal være rent, tørt og ikke tilsølt, og helst uten tilslag av plast eller andre materialer. Overskytende mengder leveres til gjenvinningsstasjon.  Gave- /julepapir og pakkebånd sorteres som restavfall.

Drikkekartonger kan bli til lodd i returkartonglotteriet hvis du ønsker å delta. Skyll kartongen, press den flat og skriv navn og telefonnummer på den. Enkeltkartonger er med i trekningen om kr. 10.000,-. Kun kartongkubber (med minimum 6 kartonger brettet inn i den 7. kartongen) er med i trekningen om både kr. 10.000,- og kr. 100.000,-. Kartongene legger du løse i beholderen, og ikke lenger i plastpose.
bilde av brettede kartonger

Navn og telefonnummer skrives på kubben.

Kubber og kartonger legges løst i beholderen.

Her er eksempler på hva som skal beholderen:

  • Aviser, ukeblader og konvolutter (også med vindu) 
  • Reklame. (Ta gjerne av evt. plastfolie og sorter dette som plastemballasje)
  • Drikkekartonger (ikke i pose) og eggekartonger
  • Bøker - innbundne med både stive og myke permer. (Mrk: Større mengder innbundne bøker med stive permer kan leveres på gjenvinningsstasjonen.)
  • Pappesker og bølgepapp. Hvit isopor tas ut av esker og kastes i restavfallet. (Større mengder hvit isopor kan leveres i egen konteiner på gjenvinningsstasjonen).
  • Pappemballasje fra matvarer og frysevarer (ikke tilsølt) og andre dagligvarer som esker fra parfymer, sko etc.
  • Emballasje som er merket med:  
    Symbol for papp, papir og drikkekartong

Det koster kr. 100,- i brukerbetaling for å levere avfall i sorteringsrundellen på Dal Skog. Det kan derfor være lurt å utnytte kapasiteten på papirbeholderen hjemme. Bor du i Eidsvoll eller Nannestad kommune, kan du ha valgfri størrelse på din papirbeholder uten endring i renovasjonsgebyret.