ØRAS Bed- og pottejord er en næringsrik og torvfri kompostjord for planter og grønnsaker.
Jorda er produsert på kompostert matavfall og hageavfall fra husholdninger, og tilsatt sand og hestegødsel for en luftigere konsistens. 

Kompostjord er et naturlig, miljøvennlig og effektivt alternativ til torvbaserte produkter og er full av langtidsvirkende næringsstoffer og nyttige mikroorganismer. Dette er gunstig for plantene og kan gjøre bruk av kunstgjødsel overflødig.

Les om Toves hage-suksess med ØRAS Bed- og pottejord her.

ØRAS Bed- og pottejord egner seg godt til planting av ferdigutviklede planter, og fungerer også til ompotting av inneplanter. Ved dyrking, anbefaler vi å starte med en såjord frem til rotsystemet har fått utviklet seg. I likhet med med ØRAS Hagejord, er også Bed- og pottejord produsert under samme prosess som er godkjent av Mattilsynet. Jordproduktene tilfredsstiller dermed de kravene som er satt til bruk for økologisk dyrking.

Jorda anbefales ikke til surjordsplanter som asalea og rhododendron, men den passer svært godt til staudebed og rotgrønnsaker på friland. Som alle andre potteplanter, foreslår vi å tilsette litt gjødsel ved planting i potter.

ØRAS Bed- og pottejord selges i sekker på 20 liter, i småhengerlass og i større kvanta. Utkjøring fra 5 m3.  Det er 76 sekker med bed- og pottejord på 1 pall.

Utsalg og produksjonssted: Miljøstasjon Dal Skog