Takk for at du bidrar med kildesortering

Fra 1.5.2020 ble ansvaret for administrering av henteordningen for husholdningsavfallet overdratt til ØRAS.

Det er ØRAS, i samarbeid med renovatørene, som har oversikt over tømmedager for innhenting av avfall. Som abonnent, kan du finne dine tømmedager enten i appen "Min renovasjon" eller i "Min Renovasjon" på nett. Fra nettsiden kan du skrive ut alle tømmedager for din adresse gjennom hele året.

Appen kan du laste ned fra Appstore/Play Butikk til din smarttelefon.

I telefon-appen kan du sette opp varsel for når du har tømming, slik at du får trillet frem beholdere og satt ut plastsekken før riktig tømmedag. 

Hva du selv må bringe til gjenvinningsstasjon eller til returpunkter

  • Dersom du har overfylte beholdere, må du selv sørge for å levere overskuddsavfallet til gjenvinningsstasjonen*. Hvis dette skjer ofte, bør du enten vurdere å bytte til en større beholder eller se om du kan gjøre sorteringen enda bedre. (Du som bor i Eidsvoll, Nannestad og Ullensaker kommune kan ha valgfri størrelse på papirbeholderen uten endring i gebyret.
     
  • Har du annet avvfall du ikke får plass til i beholderne hjemme, skal dette også leveres til gjenvinningsstasjonen. 

* Husk brukerbetaling på kr. 100,- når du skal levere avfall i rundellen på Dal Skog.  Leverer du mer avfall enn det som er inkludert i brukerbetalingen, kan det komme pristillegg på kr. 100,-/pr.m3 for dette.

Åpningstider på Dal Skog for private husholdninger

I Miljøposten #2/2021 (PDF, 3MB) kan du lese mer på sidene 7-12 om hvordan du sorterer avfallet ditt