Hver husstand skal ha tilgang til to avfallsbeholdere eller til nedgravde brønner/avfallssug dersom du bor i et sameie eller borettslag og de har dette. Sortering av avfallet er lik for alle typer husstander:

Beholder for Mat- og restavfall - med sort lokk.
Bilde av symbol for matavfall. Illustrasjon.    Bilde av symbol for restavfall. Illustrasjon.     

 

I denne kastes grønne matavfallsposer med utsortert matavfall og vanlige handleposer med restavfall.  Alle poser knytes godt igjen med doble knuter.

Beholder for Papp/papir og drikkekartong - med grønt lokk.
Bilde av papirsymbol. Illustrasjon.  Bilde av symbol for drikkekartong. Illustrasjon.   


I denne kastes ren og tørr papp/papir som legges løst i beholderen. Drikkekartonger med korker (også de med alu.belegg) skylles og legges løst i beholderen. Benytter din husstand avfallssug, skal makulert papir kastes som restavfall da papirstrimlene kan skape problemer i avfallssuget. Store esker, pizzaesker må rives i biter så ikke det setter seg fast.
Ved å skrive navn/telefonnr. på kartonger kan man vinne penger. Det kan du gjøre ved å delta i returkartonglotteriet.
 

Beholder for glass- og metallemballasje - med turkist lokk. 
Bilde av symbol for glassemballasje. Illustrasjon.  Bilde av symbol for metallemballasje. Illustrasjon.


En slik beholder er det kun noen abonnenter som har fått foreløpig. I denne beholderen kastes ren og tørr glass- og metallemballasje som legges løst i beholderen. Har du ikke slik beholder, må du bringe avfallet til et returpunkt i det offentlige rom.

Avfall som står ved siden av beholder tas ikke med av renovatør. 
Unntak: Retursekk for plastemballasje, dersom denne kun inneholder plastemballasje.

----------------------------

Plastemballasje
Bilde av symbol for plastemballasje. Illustrasjon.

Skylles i kaldt vann så eventuelle matrester forsvinner, ristes og legges løst i egen retursekk. Legg plastavfallet løst i sekken. Har du brukt en bærepose til å ha plasten i? Bruk heller bæreposen til restavfallet ditt.  

Abonnenter som har tilgang til avfallssug eller nedgravde avfallsbrønner, skal bruke en mindre returpose som er forbeholdt sug/brønner.  

Plastretursekkene hentes hjemme hos abonnenten samtidig med tømming av beholder for papp/papir og drikkekartong. Sekken(e) settes ved siden av papirbeholder. 

         --------------------------

Glass- og metallemballasje
Bilde av symbol for glassemballasje. Illustrasjon.  Bilde av symbol for metallemballasje. Illustrasjon.


Leveres til returpunkter/konteinere utplassert i alle kommuner eller i egen beholder for de som har fått utdelt dette. Se over.


I denne kastes ren og tørr glass- og metallemballasje som legges løst i beholderen.

 

Klær, sko og andre typer tekstiler 
Symbol for tekstiler. Illustrasjon. Symbol for ombruk. Illustrasjon.

 

Leveres til returpunkter i det offentlige rom eller til en bruktbutikk. Foruten klær, kan dette også være gardiner, duker, pledd, sengetøy, håndklær og kluter. Alt kan leveres i konteinere fra f.eks UFF / Fretex / Kirkens Bymisjon. På Dal Skog har vi også egen tekstilkonteiner merket OMGJØRAS. Også vesker, belter og myke kosedyr kan leveres i disse konteinerne.