Hver husstand skal ha tilgang til to avfallsbeholdere eller til nedgravde brønner dersom du bor i et sameie eller borettslag. Sortering av avfallet er lik for alle typer husstander.

 • Beholder for Mat- og restavfall - med grått lokk.
  Her kastes grønne matavfallsposer med utsortert matavfall og vanlige handleposer med restavfall.  Alle poser knytes godt igjen med doble knuter.
 • Beholder for Papp/papir og drikkekartong - med grønt lokk.
  Her kastes ren og tørr papp/papir som legges løst i beholder med grønt lokk. Drikkekartonger med korker (også de med alu.belegg) kan skylles-brettes-stappes til kubber for deltakelse i returkartonglotteriet. De legges løst i beholderen og ikke lenger i poser.

  ----------------------------
   
 • Plastemballasje skal skylles og ristes og legges løst i egen retursekk. Ikke i knyttede bæreposer inne i sekken. Abonnenter som har tilgang til nedgravde avfallsbrønner, skal bruke en mindre returpose forbeholdt avfallsbrønner.  Plastretursekkene hentes hjemme hos abonnenten samtidig med tømming av beholder for papp/papir og drikkekartong. Sekken(e) settes ved siden av beholder. 

         --------------------------

 • Glass- og metallemballasje, leveres til returpunkter/konteinere utplassert i alle kommuner.
 • Klær, sko og andre typer tekstiler (som for eksempel gardiner, pledd, sengetøy, håndklær, vesker, belter og myke kosedyr) kan leveres i egne konteinere fra UFF / Fretex utplassert på noen returpunkter.

I Miljøposten #2/2020 finner du alt du trenger å vite om kildesortering.