Vi møtte hageentusiast Tove en våt og hvit februardag. Under snødekket hintes det om en frodig oase som med sitt potensiale venter på sol og varmegrader.

– Det er som en jungel her ute på sommeren, forteller Tove.
Hun er opptatt av å skape en hage som er fin fra vår til høst. Forskjellige planter blomstrer til ulik tid og hagen forandrer seg gjennom hele sesongen.
Om sommeren er tomtas 850 kvadratmeter fylt med et imponerende utvalg grønne vekster: 260 ulike stauder, bugnende grønnsaker og urter, fiken, kiwi, valnøtt, magnolia, primula og prydepler for å nevne noe.

Tove har brukt ØRAS’ jordprodukter i mange år og kjøper i snitt to tonn årlig. Det får hun på løsvekt i hengeren på Miljøstasjonen.

– Det var derfor jeg kjøpte jord hos ØRAS første gangen. Jeg ville ha det som hengerlass. I mange år kjøpte jeg kun ØRAS Hagejord, men etter det åpnet for salg av ØRAS Bed- og pottejord i løsvekt på hengerlass, sverger jeg til den i bedene mine, avslører Tove.

Hun beskriver en utrolig forvandling i hagen den første sommeren med ØRAS bed- og pottejord. Resultatet var en merkbar og rask forbedring – særlig da georginene vokste seg imponerende store, tydeligvis fornøyde med jorda.

På spørsmål om hva som er viktig når hun skal velge jordprodukter til hagen sin, forteller hun at det må være enkelt, torvfritt, rimelig og ferdig gjødslet. Jordproduktene fra ØRAS møter disse kravene og hun anbefaler dem varmt til alle hageentusiaster.

– Det er også veldig deilig jord å ta i. Man blir nesten ikke møkkete på hendene når man tar i den, bemerker hun.

Til sommeren skal det anrettes nytt bed og det skal stå klart til Ullensaker Hagelag kommer på hagevandring. Tove blir aldri ferdig med å utforske og utvide hagen sin. Hun deler også noen verdifulle råd for andre hageentusiaster:

– Prøv og feil – det lærer man mye av. Det blir aldri for liten plass til ei ny potte, bed eller busk. Kjøp eller bytt stiklinger med venninner, hagelaget eller profesjonelle.