Hun er blandt de heldige som er blitt trukket ut og kan før jul glede seg over en premie på 10 000 kroner!

- Dette var en uventet, men gledelig nyhet! Og det kan du gjerne skrive med tusen utropstegn bak, sier Linda Tingvik når vi ringer for å gi den hyggelige beskjeden.

Linda har deltatt i Returkartonglotteriet siden 2006. Da flyttet hun hjem til Norge etter et utenlandsopphold i Nederland.

- Jeg har jo hørt at det er mulig å vinne, men hadde aldri trodd at jeg skulle ha så mye flaks. Jeg er nesten tom for ord, sier Linda.

Litt av premien ønsker hun å dele med familien, men resten blir nok satt inn på en sparekonto. Linda har alltid vært nøye med å skylle, brette og stappe kartongene sine, og sier hun selvfølgelig kommer til å fortsette å skrive på navn og telefonnummer i fremtiden også.

Miljøet er også en vinner!

- Å gjenvinne brukte kartonger er langt mindre energikrevende enn produksjon av papir fra nytt trevirke. Derfor er gevinsten stor for miljøet når folk skyller, bretter, og leverer inn kartonger, forteller Gunnar Moen som er ansvarlig for Returkartonglotteriet i Grønt Punkt Norge.

Det er Grønt Punkt Norge som har ansvar for finansieringen av returordninger for drikkekartong. Gjenvinning av drikkekartong senker også avgiften som er lagt på drikkevareemballasje, noe som i praksis betyr at prisen blir lavere for forbrukeren. Men det aller viktigste er naturligvis at vi gjenvinner for miljøets skyld.

Dette er Returkartonglotteriet

  • Alle kan delta og vinne i lotteriet; privatpersoner, bedrifter eller organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag og lignende.
  • Hvert år deles det ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner. Dette er fordelt på 120 premier på 10 000 kroner, og 4 premier på 100 000 kroner.
  • Deltager skriver navn og telefonnummer på den de vil skal vinne på kartongen, og leverer denne i den kommunale innsamlingsordningen. Da har man ett lodd.
  • sortere.no sine nettsider kan du lese mer om hvordan du skal levere kartongene.
  • Kartonger trekkes fra 84 forskjellige steder i hele landet. Her trekkes det mellom 1 og 7 kubber eller enkeltkartonger avhengig av innbyggertall, til sammen maks 188 hvert kvartal. Disse kubbene eller enkeltkartongene går videre til nasjonal trekning.
  • Flere opplysninger og lotteriregler finner du på grontpunkt.no