Gavepapir/gavebånd

Glanset gavepapir og gavebånd sorteres som restavfall. Dette papiret egnet seg ikke for gjenvinning da det inneholder mye leire og har for korte fibre. Vi anbefaler å pakke inn julegaver med gråpapir/kraftpapir - dette tåler mye mer og kan gjenvinnes til nye papirprodukter!

NB! Mange samler opp mengder med gavepapir i store avfallssekker - det ønsker vi ikke. Sekkene blir for store i vårt sorteringsanlegg og vil føre til stans i anlegget. Avfallsposer i "bærepose-størrelse" er å foretrekke - som alltid.

Matfett

Mattfett fra tallerkner, kjeler og panner tørkes bort med kjøkkenpapir og kastes i den grønne posen for matavfall. Tørkepapiret skal også oppi her.
Har du litt fett som ikke stivner kan dette også kastes i matavfallet, men vi anbefaler å legge litt kjøkkenpapir nederst i posen før du heller fettet oppi.

Større mengder matolje?
Om du har noen få desiliter, heller du dette på en flaske og kaster i restavfallet.
Om du har større mengder, heller du det på en lukket beholder (originalemballasjen eller en plastflaske), og leverer det til nærmeste gjenvinningsstasjon.

Juletrær

Mange kvitter seg med juletreet på nyåret gjennom en innsamlingsordning arrangert av lokale lag og foreninger. Har du ikke mulighet til å levere treet ditt på en slik måte, kan ekte juletrær leveres fritt her på miljøstasjonen som hageavfall

Kunstige juletrær uten lys går ikke som hageavfall, men som brennbart etter sortering her på miljøstasjonen. Brukerbetaling på kr 100,- tilkommer.

Kunstige juletrær med lys sorteres som elektrisk avfall. Leveres fritt her på miljøstasjonen.

Skal du kvitte deg med et kunstig juletre som har mange sesonger igjen? Da håper vi du ønsker å donere det til bruktbutikken OMGJØRAS!

Juletrepynt

Knuste julekuler av alle typer materialer, slitent glitter, ødelagte bånd og fugler sorteres i restavfallet hjemme. Har du knust julekuler av glass kan du pakke litt papir rundt, så ingen kutter seg.

Lyslenker/julelys

Defekte lyslenker leveres fritt er på miljøstsasjonen som EE-avfall. Dersom lyslenken er av "den gamle typen" med uskiftbare pærer, må disse fjernes før levering. Dette gjelder også for defekte lysestaker og julestjerner. Egen levering av lyspærer skjer på mottaket for Farlig avfall her på Dal Skog.

Fakler og te-lys

Fakler og te-lysholdere i metall leveres til returpunkt for glass- og metallemballasje. Husk å løsne veken fra metallet. Ubrukte elle halvbrente fakler og te-lys sorteres som restavfall.

Lightere og batterier

Brukte batterier kan forårsake brann! Oppbevar de brukte batteriene forsvarlig hjemme hos deg selv ved å tape polene, legge de i et syltetøyglass eller en boks. Du kan levere batterier på matbutikken eller her på miljøstasjonen. Vi ønsker også å ta imot lightere på mottak for farlig avfall.

Snø- og glitterspray

Alle spraybokser leveres til mottak for farlig avfall, selv om sprayboksen er tom for innhold. Spraybokser inneholder ofte rester av lettantennelig eller farlige gasser som vi ikke ønsker skal komme på avveie, eller som kan forårsake brann.

Vednett/juletrenett

Vednett og juletrenett er laget av plast, men det skal sorteres som restavfall. Nettene til disse formål er store og sterke og vikler seg raskt inn i maskineriet hos oss eller på ettersorteringsanlegget. Det er viktig at nettet legges i en egen pose i avfallsdunken din hjemme. Vi ønsker ikke løst avfall i dunken!