Sommerens hetebølge har vært ekstrem og mange bønder og skogeiere har fått kjenne på hvor maktesløse vi blir når værgudene bestemmer.

Men "det er aldri så galt at det ikke er godt for noe", sies det og rekordmange av oss har lovprist det flotte ferieværet med soling, bading og isspising. Alt dette med en ørliten bi-smak.

Med vanningsrestriksjoner i flere kommuner har vi måttet godta at plenene blir knusktørre. Robotklipperen har fått ferie og bilen har sluppet unna med unødig bilvask. Å bruke mindre vann i heimen og mer optimal bruk av oppvask- og vaskemaskiner gir dessuten lavere strømforbruk og mindre utslipp av vaskemidler/kjemikalier (og evt. microplast). Det må jo være bra?

Mange har også droppet engangasgrillen og byttet ut grillmaten med reker og noen har til og med gått over til snus istedenfor sigaretter (brannfarlig å sneipe ute nå). Uansett er det små tiltak vi alle kan gjøre nå for å verne om vår natur og bidra med fornuftig ressursbruk.

Hvis klimaendringene fortsetter i samme tempo, kan nemlig denne typen vær føre til enda varmere sommermåneder på sikt, skal vi tro klimaforskernes spådommer!

Enn så lenge får vi nyte sommerdagene og smøre oss med tålmodighet; og solkrem ! - svanemerket helst -for miljøets skyld.

God sommer !