Utenpå en kartong-kubbe bestående av 6 drikkekartonger, skylt og brettet inn i den 7. kartongen hadde Liss skrevet "Larsen" pluss sitt mobiltelefonnummer.  I mange år har hun gjort akkurat det samme. Nå fikk hun "telefonen" om premien.

Jeg lurte vel på om det egentlig var noen vits med å gjøre dette.

"Veldig moro, sa Liss Larsen da vi ringte om premien i returkartonglotteriet. Kartong-kubben leverte hun hos ØRAS på Dal Skog. "Dette kom så overraskende at jeg nesten må tenke litt på hva jeg skal bruke pengene til", sa den lykkelige vinneren.

Det var blant kartongene levert fra ØRAS på Dal Skog at den heldige vinneren ble trukket ut på mottaksanlegget til RagnSells på Gardermoen. 

"Å ringe til vinnerne er helt klart en hyggelig del av jobben. Både organisasjoner, bedrifter og privatpersoner som er flinke til å sortere og levere inn kartongene sine kan bli belønnet for miljøinnsatsen", sier Kirsten Lundem i ØRAS.

12.000 tonn i året
Det gjenvinnes så mye som 12.000 tonn drikkekartong per år, og legger du disse etter hverandre kommer du tur/retur Lindesnes-Nordkapp 20 ganger. Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997, og gjennom alle disse årene har det norske folket deltatt iherdig gjennom konseptet 'skyll, brett og stapp'. 4 ganger i året trekkes det tilsammen ut 124 vinnere som deler en pott på 1,6 millioner kroner.

Nå kan du også delta med enkeltkartonger.